• Hakkari1 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari MEM'de öğrenci zehirlenmesi açıklaması
05 Şubat 2025 Çarşamba 17:32

Hakkari MEM'de öğrenci zehirlenmesi açıklaması

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü Merkez bağlı Akçalı İlk/Ortaokulu’ nda eğitim- öğretim gören öğrencilerin zehirlenmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada," 5 Şubat 2025 tarihinde, okulda rahatsızlanan öğrenciler. İlimiz merkeze bağlı Akçalı İlk / Ortaokulu’ nda eğitim- öğretim gören bazı öğrencilerimiz, sabahleyin okula geldiklerinde, bulantı, karın ağrısı vs. şikayetlerle okul yönetimine başvurmuşlardır.

Öğle aralarında, kumanya desteğinde bulunulan okulumuzun öğrencilerinde, kumanya verildikten sonra bulantı ve karın ağrısı şikayetleri artınca İl Sağlık Müdürlüğü bilgilendirilerek gerekli yönlendirmeler yapılmış, Hakkari ve Yüksekova Devlet Hastanelerine sevkleri sağlanmıştır.

Sağlık ekipleri öğrencilerimizin muayenelerini yaparak müdahalede bulunmuş ve gerekli tetkikler istenmiştir. Tetkiklerin sonucunda, evde yenilen bir üründen mi veya okulda dağıtılan kumanyadan mı olayın vuku bulduğu netlik kazanacaktır; ayrıca su ve gıda numunesi almak için de ekipler görevlendirilmiştir.

An itibariyle herhangi bir öğrencimizde, hayati bir tehlike bulunmamakta olup sadece tedbir amaçlı 57 öğrencimiz, müşahade altında tutulduktan sonra tetkikleri yapılarak çoğunluğu taburcu edilmiş ve evlerine gönderilmiştir. Süreç, bizzat, Valimiz Sayın Ali Çelik tarafından, titizlikle takip edilmektedir" denildi.

Bu haber toplam 34 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim