• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zap Kadın Kooperatifi’nden Çelik’e ziyaret
16 Ekim 2024 Çarşamba 14:20

Zap Kadın Kooperatifi’nden Çelik’e ziyaret

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde faaliyet gösteren Çukurca Zap Kadın Kooperatifi, Vali Ali Çelik’i makamında ziyaret etti.

2024 yılında, 7 kurucu kadın ortağıyla kurulan kooperatif üyeleri, yerli tahin, pestil, sumak, reçel, bal, kuru meyveler, dağ kekiği, el yapımı kilimler ve çantalar gibi el emeği ürünler ve çalışmaları hakkında Vali Çelik’e bilgiler verdiler.

Vali Çelik, kadınların üretim sürecindeki azmi ve özverisine övgüde bulunarak, kooperatifin girişimci kadınlar için önemli bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

Kadın girişimciliği ve dayanışmasının topluma büyük katkılar sunduğunu vurgulayan Çelik, “Kadınlarımızın büyük emekle ve özveriyle ürettikleri ürünleri görmekten mutluluk duyuyorum. Bu üretkenlik, aile ekonomisine ve bölgesel kalkınmaya sağladığı katkılarla takdiri fazlasıyla hak ediyor.

Kadın kooperatifleri, ekonomide kadınların güçlü bir şekilde var olmasının simgesi ve yerel kalkınmanın önemli bir aktörü olarak öne çıkıyor” dedi.

Kooperatif üyeleri ise misafirperverliği ve desteği için Vali Çelik’e teşekkür ederek, üretimlerine ve kooperatifin gelişimine kararlılıkla devam edeceklerini belirttiler.

Ziyaretin sonunda, Vali Ali Çelik, kadınlarımızın üretime dayalı çalışma ile projelerinin her zaman destekçisi olduğunu ifade ederek, Çukurca Zap Kadın Kooperatifi üyelerine başarı dileklerinde bulundu.
zap-kadin-kooperatifinden-celike-ziyaret.jpgzap-kadin-kooperatifinden-celike-ziyaret-2.jpg

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim