Van da eğitimcilere atık pil semineri
Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Çevre Koruma Kontrol Şube Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğinde, ‘Doğanın Pili Bitmesin’ sloganı ile düzenlenen seminere yaklaşık 200 okuldan eğitimci ile belediye temsilcileri katıldı.
Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan TAP Derneği Eğitim Uzmanı ve Çevre Yüksek Mühendisi Hatice Yıldız, atık pillerin çevreye zararları ve geri dönüşüm çalışmalarında öğretmenlerin sunabileceği katkılar üzerinde durdu.
Atık pil toplamada belediyelerin rolü büyük
Atık pillerle ilgili farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Yıldız, Van’da 2013 yılında çalışmalara başladıklarını belirterek, “Bu kapsamda her yıl farklı çalışmalar ortaya koyduk. Bu yıl ise ekim ayında başlayıp nisan 2018’de tamamlanacak olan okul yarışmalarımız var.
Burada en çok pil toplayan ilk üç okulumuza ödüller göndereceğiz. Onun dışında bugün olduğu gibi eğitimler düzenliyoruz. Belediyelerimiz farklı noktalarda atık pil toplama işlemlerini yürütüyorlar. Burada belediyelerimizin rolü oldukça büyüktür.
Gerek derneğimizden ücretsiz olarak aldıkları toplama malzemelerinin okullara dağıtılması gerekse de bilgilendirme çalışmalarını yürütüyorlar” dedi.
Yılda 2 ton atık pil toplanıyor
Vanlılardan atık pilleri toplayarak kendilerine ulaştırmalarını isteyen Yıldız, kentte yılda ortalama 2 ton civarında atık pil çıkışı olduğunu da sözlerine ekledi.
Ayrıca iki gün devam edecek olan program kapsamında 13 ilçeye 4 grup halinde atık pil bilgilendirme semineri verilecek. Seminer sonrasında Büyükşehir Belediyesince katılımcılara atık pil kutusu, bilgilendirme CD’si, not defteri ve kalem hediye edildi. İHA
Haber Yazılımı: CM Bilişim