• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Çelik, çevre yolundaki asfalt çalışmalarını denetleri
14 Eylül 2024 Cumartesi 15:23

Vali Çelik, çevre yolundaki asfalt çalışmalarını denetleri

Hakkari Valisi Ali Çelik, belediye tarafından çevreyolunda başlatılan çift şeritli yolda yapılan asfalt çalışmalarını yerinde denetledi.

Vali Ali Çelik, çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra çevre yolu esnafı ile bir süre sohbet etti.

Orta refüj taşlarının kaldırılmasıyla birlikte kaldırım düzeltme ve yenileme çalışmalarının yanı sıra yolun asfaltlama işlemlerinin de devam ettiğini çevre yolunda incelemelerde bulunan Vali Çelik, çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra çevre yolu esnafı ile bir süre sohbet etti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Ali Çelik,

"Bugün çevre yolu çalışmalarımızda nihai aşamaya, sıcak karışım asfaltla yol kaplama aşamasına geldik. Daha önce de bildiğiniz gibi, elektrik şebekesini yer altına aldık. Otluca'da yaşanan elektrik kesintilerinin giderilmesi için elektrik nakil hatlarını hem yer altına aldık hem de ikiye ayırdık.

Yeni bir kök trafo yaparak şehir şebekesini tek hat yerine iki hatla besledik. Böylece meydana gelen arızalarda şehrin tamamının değil, sadece belli bir kısmının elektrik kesintisinden etkilenmesini sağladık. VEDAŞ, bu çalışmayı bitirmek üzere Otluca yolundaki kısmına devam ediyor ve elektrik hatlarını yer altına alıyor.

Bu süreçte, bozulan ve yıpranan asfaltın üst kısmını keserek aşınma asfaltı uyguladık. Aynı zamanda kaldırım kenarında yıpranmış olan bisiklet yolunu kaldırarak trafiğin daha rahat akması için çalışma başlatmıştık.

Toplamda 3 kilometrelik, 1,5 kilometre gidiş ve 1,5 kilometre geliş olmak üzere çift yönlü olan alanı yeniden asfaltladık ve pürüzsüz bir yol standardı haline getirdik. İnşallah, tozdan ve topraktan kaynaklanan farklı etmenlerden de yer altı ve altyapı çalışmalarıyla kurtulmuş olduk.

Hem TEDAŞ hem VEDAŞ hem de Telekom altyapılarını tamamen yenileyerek yer altına aldık. Bu da bizim açımızdan sevindirici. İnşallah, 1-2 gün içinde kalan kısmı da tamamlanarak, 18 gündür devam eden bu süreç sonuçlanmış olacak. Daha sonra şehrimizin diğer noktalarındaki asfalt ve parke taş işlemlerinin yapımına devam edeceğiz"dedi.

Vali Çelik’e Vali Yardımcısı Belediye Başkan Vekili Tayyar Emre Mahmutoğlu, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ ve teknik elemanlar eşlik etti.

03-076.JPG01-098.JPG04-044.JPG05-033.JPG

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim