• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müftü Okuş "İmamlara seslendi"
17 Ekim 2024 Perşembe 09:21

Müftü Okuş "İmamlara seslendi"

Hakkari İl Müftüsü Hüseyin Okuş, Çukurca İlçe Müftülüğü personelleri ile yaptığı toplantıda, “Görevimizin caminin dört duvarı ile sınırlı olmadığı idrakinde olalım dedi.

İl Müftüsü Okuş Çukurca ilçesine ziyaret gerçekleştirerek bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. İlçe Müftülüğünü ziyaretin ardından Merkez Emirşaban Cami’inde din görevlileri ile bir araya geldi.

İl Müftüsü Okuş; “Hz. Peygamber (sav) mesleği olan imam-hatiplik görevinin bilincinde olun. Görevimizin caminin dört duvarı ile sınırlı olmadığı idrakinde olalım. Halk ile bütünleşin. Sevinç ve kederlerini paylaşın. Düğünlerinde bulunun.

Cenaze ve taziyelerine katılın. Şehit yakınları ile gazilerimize yalnız olmadıklarını hissettirin. Cami cemaatinin artması için gayret gösterin. Bu gaye ile özellikle bayan, çocuk ve gençlere yönelik cami ve cemaati özendirecek etkinlikler düzenleyin. Bunun için Müftülükler olarak sizlere her türlü desteği sağlamaya hazırız.” dedi.

Konuşmasının devamında hafızlığın önemine değinen İl Müftüsü Okuş; “Hafızlık belgesine sahip görevlilerimizin hatimle teravih kıldıracak seviyede olmasını istiyorum. İlçede inşa edilen ve yakında faaliyete geçecek olan yatılı hafızlık Kur’an kursuna öğrenci temini için gerekli gayreti gösterin. Yüce Allah hepimize hayırlı hizmetler nasip etsin.” ifadelerinde bulundu.

Toplantının ardından 4-6 yaş Kur’an Kursunu ziyaret eden İl Müftüsü Okuş, çocuklarla birebir ilgilenerek sohbet etti. Açık havada bir grup ilçe sakini ile bir araya gelip sohbet eden Müftü Okuş, esnaf ziyaretinin ardından temaslarını tamamlayarak ilçeden ayrıldı.

İl Müftüsü Okuş’a, Çukurca İlçe Müftü Vekili Mehmet Arif Çiftçi ve İl Müftülüğü Şube Müdürü Bilal Beyter eşlik etti.

fef3ec51-6243-408f-93bd-03042f7b88cd-750x422.jpg

Bu haber toplam 45 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim