• Hakkari19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’deki Velilerden eğitime tek öğün talebi
11 Eylül 2024 Çarşamba 17:35

Hakkari’deki Velilerden eğitime tek öğün talebi

Hakkari Vali İdris Akbıyık İlkokulu/Ortaokulu’nda yapılan veliler toplantısına katılan yüzlerce veli okulun eski sisteme olan tek öğüne dönüş yapılmasını isteyerek iki öğünün çocukları psikolojik men etkilediğini söylediler.

Daha önceleri Vali İdris Akbıyık İlkokulu/Ortaokulu’nda eğitim ve öğretim gören öğrenciler tek öğün olarak eğitimlerini sürdürüyordu. 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde okulu yönetimi mevzuat gereği ikili eğitime geçti.

OKUL YÖNETİMİ VELİLERLE TOPLANTI DÜZENLENDİ

Düzenlenen veliler toplantısında konuşan Okul Müdürü Şükrü Ecer Velilere seslenerek,” Öğle arası verilmesi durumu ve bunun yarattığı sorunları görüşmek üzere toplandık. Okula ilgi olunca çevre dışında adres değişikliği yüzünden birçok öğrenci okulumuza geliyor.

Dolayısıyla öğle yemeği meselesi bizim içinde bir sorun olmaya başladı. Okulda da yoğunluk ve sıkıntılar çıkıyor. Okulumuzda yemekhane var. Acaba burada yemek çıkarabilir miyiz çocuklarımız burada yemek yiyebilir mi. Veliler toplantısındaki konu başlığımız budur.

Herkesin söylediği eski sisteme geri dönüş yapabilir miyiz. Bunlar tartışma konusu değildir.  Aile birliği başkanımız da burada bir yönetim kurulu oluşturalım bu yemek konusunu çözelim. Gönüllü arkadaşlar verse yönetimde yer alabilir. Yemek konusu özel bir durum. Devlet bu yemeği karşılamıyor. Ekonomik ve kaliteli ucuz yemek nasıl çıkartacağız ona bakmalıyız” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, mevzuat gereği tek öğün olan eğitimin iki öğüne çıkartıldığını belirterek, velilerin talebi üzerine konuyu yine değerlendireceğiz” dediler.

img-9528.JPGimg-9538.JPG

Bu haber toplam 151 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim