• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'deki peyzaj için 9 bin 60 bitki geldi
15 Eylül 2024 Pazar 10:58

Hakkari'deki peyzaj için 9 bin 60 bitki geldi

Hakkari Valisi Ali Çelik, Hem daha yeşil hem de daha güzel bir Hakkâri için çalışıyoruz dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Hakkari Belediyesi'nin başlattığı altyapı üst yapı çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. 

Vali Ali Çelik, Vali Yardımcısı Belediye Başkan Vekili Tayyar Emre Mahmutoğlu ve beraberindeki heyet Hakkari- Van karayolunda bulunan belediye otogarına peyzaj çalışmalarında kullanılacak Peyzaj Gülü, Leylandi, Kekik, Mavi Servi gibi farklı türlerden 9060 adet peyzaj bitkisini inceledi.

Yetkililerden gerçekleştirilecek peyzaj çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Çelik, personellere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Vali Çelik," Öncelikli orta refüjler ve parklarda dikilecek bu gül ve çam ağaçları il merkezimizi estetik açıdan güzel bir konuma getireceği. Bunun dışında Hakkari’ yi güzelleşeceği her yerde kullanılacaktır.

Daha yeşil hem de daha güzel bir Hakkâri için çalışıyoruz. Leylandi, gül, çam, kekik, Selvi gibi 9000’e yakın peyzaj bitkisi ve ağaç desteğiyle Hakkâri’mize katkılarından dolayı Konya Büyükşehir Belediyesine ve değerli Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ederiz dedi.
 

hakkari-peyaj-calismasi-1.jpghakkari-peyaj-calismasi-2.jpg

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim