• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de süt ürünlerine 3 ayda 3 zam
13 Eylül 2024 Cuma 18:22

Hakkari’de süt ürünlerine 3 ayda 3 zam

Türkiye genelinde hiçbir yerde süt ürünlerine zam yapılmaz iken Hakkari’de 3 ayda 3 zam yapılması tepkilere neden oldu.

Hakkari genelinde süt ve yoğurt ihtiyacının bir bölümünün karşılandığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki fabrikalar 3 ayda süt ve yoğurda 3 zam yaptı.

Tarım Bakanlığının Türkiye geneli için böyle bir uygulaması olmazken Yüksekova ilçesindeki fabrikaların süt ürünlerine üst üste zam yapması yörede tepkiyle karşılandı.

İhtiyaç sahibi  ailelerin sofrasının vazgeçilmezi olan yoğurda son üç gün içinde yapılan yüzde 30'lik zam, vatandaşları derinden sarstı.

3.5 kilogramlık yoğurdun fiyatı 140 TL'den 170 TL'ye çıkarak yüzde 30 oranında zamlandı.

Koyun yoğurdu ise piyasada 280 ila 300 TL arasında satıldığı Hakkari’de vatandaşlar Hakkari Valiliği nezdinde Ticaret İl Müdürlüğünün durama acilen müdahale etmesi ve hatta bu fabrikalara cezai işlem uygulaması çağırısında bulundu.

Hakkari Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri ise, süt ürünlerine yapılan zam ile ilgili şikayetlerin yoğun olarak geldiğini belirterek,” Şikayetler üzerine denetim başlattık. Ancak ilgili fabrikalar yörede yeteri kadar süt olmadığını ve süt ihtiyaçlarını çevre illerde karşıladıklarını beyan ederek bu yüzden zam yaptıklarını ifade ettiler.

Vatandaşların mağdur olmaması için Yüksekova ilçesindeki fabrika ile görüşmelerimiz sürüyor” denildi.

HAKKARİ BAŞKA ÜLKE Mİ

Hakkari'deki vatandaşlar ise süt ürünlerine yapılan zamlara tepki göstererek," Tarım bakanlığının süt ürünlerine yönelik her hangi bir zam açıklaması yok. Ancak Hakkari'deki fabrikalar sanki Hakkari başka ülkedir gibi davranarak 3 ayda 3 zam yaptılar. İlin yetkililerinde ricamız bu konuya el atmasıdır" şeklinde tepki gösterdiler.

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim