• Hakkari26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari üniversitesinde yetenek sınavı
05 Eylül 2024 Perşembe 15:02

Hakkari üniversitesinde yetenek sınavı

Hakkari Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü, 2024-2025 akademik yılı yetenek sınavı başarıyla tamamlandı. Adaylar, müzikal becerilerini ve sanatsal yetkinliklerini sergileyerek, bölümde eğitim alabilmek için kıyasıya yarıştılar.

Sınav, iki aşamalı olarak düzenlendi. İlk aşamada adayların müzikal algılarının ve nota bilgilerinin belirlenmesi için dikte sınavı yapıldı. İkinci aşamada enstrüman ve ses performansları ile müzikal yeteneklerini ve algılarını ortaya koydular.

Bu aşamada adaylardan, teknik yeterliliklerinin yanı sıra müziğe olan duygusal yaklaşımlarını da göstermeleri istendi. Ayrıca teorik bilgi ve müzikal algıyı değerlendiren sorular yer aldı. Jüri, adayların hem performanslarını hem de müziğe olan hakimiyetlerini titizlikle değerlendirdi.

Sınava katılan adaylar, uzun süre hazırlık yaptıkları performanslarıyla yeteneklerini en iyi şekilde sergilemeye çalıştı. Müzik Bölümü, yetenek sınavını başarıyla geçen adaylar üniversitemizde eğitim görmeye hak kazandı.

41 adayın girdiği yetenek sınavında başarılı olan 20 öğrenci alındı. Sınavda başarı gösteren öğrencilerimize eğitim öğretim sürecinde başarılar dileriz.

Bu haber toplam 216 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim