• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Belediye ekipleri kayıp su ile mücadele ediyor
17 Eylül 2024 Salı 12:58

Belediye ekipleri kayıp su ile mücadele ediyor

Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, bir taraftan kayıp su diğer taraftan ise arızalarla mücadele ediyor.

Vatandaşların sağlıklı su alması için her yolu deneyen su arıza ekibi 7/27 çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgenin engebeli ve jeolojik yapısı nedeniyle meydana gelen toprak kaymaları sonucu içme suyu hatlarının yerinde kayması ve kırılması ekiplere yer yer zor anlar yaşatıyor.

Bir taraftan kayıp su ile mücadele eden belediye ekipleri, diğer taraftan ise yerinde kayan su şebekeleri, tıkanan aboneleri açıyor. Suyun sağlıklı gitmediği mahallelere yeni su hattı da döşeyen belediye ekipleri vatandaşların su sıkıntısı yaşamaması için gecesini gündüzüne katıyor.

Sağlıklı su alamayan Dağgöl Mahallesi Devlet Hastanesi altındaki noktaya yeni 100 metre doksanlık su hattı çekildi. Ekipleri yürüttükleri zorlu çalışma sonucu arızaları tespit ederek anında müdahale etmeye devam ediyor.

Ayda yaklaşık 60’e yakın su arızasına müdahale ettiğini belirten belediye su ve kanalizasyon işleri müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların mağdur olmaması için her yolu denediklerini belirtiler. Son günlerde su kaynaklarında azalmanın yaşandığını ve depoların dolmadığını de belirten yetkililer, vatandaşları suyu tasarruflu kullanması uyarısında bulundular. 

whatsapp-image-2024-09-16-at-21-23-05.jpegwhatsapp-image-2024-09-16-at-21-23-04.jpeg

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim