• Hakkari5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Kaya, sınırdaki ziyaretlerini sürdürüyor
14 Ekim 2024 Pazartesi 09:15

Başkan Kaya, sınırdaki ziyaretlerini sürdürüyor

AK Parti Hakkari İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, Irak sınırında bulunan köy ve mezralarda ziyaretlerini sürdürüyor.

Hafta sonu Hakkari Valisi Ali Çelik ile birlikte Derecik ilçesinde bulunan köy ve mezraları ziyaret ederek halkın sorunlarını yerinde denetleyen Başkan Kaya, bölgede incelemelerde bulundular.

Başkan Kaya sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda,” Derecik / Mevlid Programı Valimiz Sayın, İl ve İlçe Protokol üyelerimiz, İlçe Başkanımız sayın Abdurrahim Akgündüz, Şemdinli Belediye Başkanımız sayın Fahri Şakar, teşkilatımız ve vatandaşlarımızla birlikte;

Derecik ilçemizde İl Genel Meclis Üyemiz sayın Rauf Sevim'in Şehit Dedesinin şehadeti yıldönümünde, tüm şehitlerimizin aziz hatırasını anmak ve ruhlarına dualar göndermek amacıyla düzenlediği Mevlid programına katıldık. Rabb'im okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerifleri ve Hatm-i Şerifleri dergâh-ı izzetinde kabul eylesin. Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi şükranla yad ediyorum.

 Anadağ Köyü Yeşilova Mezrası Valimiz sayın Ali Çelik, İl, İlçe Protokol üyeleri, İlçe Başkanımız, ilçe teşkilatımızla birlikte, Anadağ Köy Muhtarımız sayın Ayhan Dinç’in daveti üzerine köy halkıyla bir araya geldik. Anadağ Köyü yolunda yapımı tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceledik.

Anadağ ve Mezralarında ciddi ihtiyaç olan, Hacıbey Çayı yanındaki kaynak sudan terfi sistemiyle içme suyunu getirmek için, Valimiz sayın Ali Çelik'in talimatları üzerine çalışmalara hemen başlanacaktır. Yine Anadağ ve Mezralarındaki genç kardeşlerimizin talebe üzerine 30*50 metre ebatlarında açık alan Halı Saha yapımı için Sn. Valiminizin talimatlarıyla gerekli çalışmaları başlanacaktır. Gelişen Köyü ve Mezraları Gelişen-Koryürek Yolundaki Asfalt Çalışmalarını Yerinde İnceledik.

Eksikliklerin tamamlanması talimatı verildi. Mezra yollarının genişletilmesi ve stabilize çalışmaları için gerekli talimatlar verildi. Kalkınma yerelden başlar diyerek, Derecik ilçemizde mahalle ile köylerimizin durumlarını yapılan çalışmaları değerlendirdik.

Gelişen Köyüne bağlı Mezralarımızdaki Camii/ibadethanelerin inşaatlarının tamamlanması için maddi destek açısından, Sn. Valimiz gerekli talimatları verdi. Sınır boyu köylerimizdeki köylülerimizin hayvancılık ve tarımla ilgili, Muhtarlarımızın, vatandaşlarımızın talep ve görüşlerini dinledik.

Sorunları çözüme kavuşturmak için Valimiz sayın Ali Çelik, ilgili kurumlara gerekli talimatları verdi. Uslu Köyü Derecik ilçesine bağlı Uslu Köyü’nde vefat eden Aziz Ulukan’ın ailesi ve akrabalarına taziye ziyaretinde bulunduk. Merhuma Cenab-ı Hak’tan Allah’tan rahmet; ailesine ve akrabalarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Mekânı cennet olsun. Uslu Köyündeki genç kardeşlerimizin talebi üzerine 30*50 metre ebatlarında Halı Saha yapımı için sayın Valimizin talimatlarıyla gerekli çalışmaları başlanacaktır. Uslu Köyü Taziye Evinin halılarının alımı ve Camii arkasındaki istinat duvarlarının yapımı için gerekli talimatlar verildi.

Uslu Köyü yolunun genişletilmesi ve stabilize çalışması son aşamaya gelmiştir. Asfaltı için önümüzdeki bahar aylarındaki çalışma yapılacaktır.

Vatandaşlarımızın hizmeti için yol yürümeye devam edeceğiz. Bu güzel hizmetler için; Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, ilgili Bakanlarımıza, Valimiz Sn. Ali Çelik'e ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

zeydir-derecik-1.jpgzeydir-derecik-2.jpg

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim