• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Gürses'ten "Başarısızlık açıklaması"
14 Ekim 2024 Pazartesi 15:17

Başkan Gürses'ten "Başarısızlık açıklaması"

Türk Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Şükrü Gürses’ ten Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğüne zehir zemberek açıklamalar:

Türk Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Şükrü Gürses, yaptığı yazılı açıklamada ‘’Başarısızlığın sebebini uzakta aramayın, görevlendirdiğiniz liyakatsiz idarecilere bakın’’ dedi.

Başkan Gürses açıklamada," İl Milli Eğitimde keyfi uygulamalar ve çeşitli iltimaslarla atamalarda liyakat ve kariyer ilkeleri yerle yeksan edilmiştir.

Üç-beş müdür kadrosu için, sendika yöneticilerine makam mevki elde etmek için bazı sözde yöneticiler el pençe durmaktadır. İl Milli Eğitiminde başında bulunan kişilerde buna göz yummakta hatta teşvik etmektedir.

Bulunduğu makamın ağırlığını taşıyamayan ve her zaman önce ben diyen, çıkarı için her yolu mübah gören, çiğ tutumlarından vazgeçmeyen kişilerle mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz.

Bir sınıfı yönetemeyecek kişilere makam mevki dağıtanlar sadece bu günümüzdeki değil yarınımız olacak çocuklarımızın da kaderiyle oynamaktadır. Ülkemizin en genç, en zihni açık, en taze bilgilere sahip öğretmenleri Hakkari’de görev yapmaktadır.

Devletimizde bütün imkanlarını Hakkari’ye seferber etmektedir. Buna rağmen halen başarıda son sıraları zorluyorsak eğitimin diğer paydaşlarını da kontrol etmekte fayda olduğunu düşünmekteyim.

Hakkari’mizin vitrin okullarına sırf bizden diye liyakate bakılmadan görevlendirdiğiniz idarecilerden kaynaklı bu başarısızlığın faturasını, mesleğinin baharında idealist öğretmenlerimize kesmenize, onlara baskı yapmanıza müsaade etmeyiz.

Ortada bir başarısızlık varsa bu sizin ve sizlerin adaletsiz bir şekilde idareci diye atadığı kişilerin başarısızlığıdır. “Kurum İçi Geçici Görevlendirme” iş ve işlemlerinin yürütülmesi sırasında eşitlik ve adalet ilkelerinin çiğnendiği, Kariyer ve Liyakat ilkelerinin önemsizleştirildiği, sendikal kimliklerin aktif öncelik taşıdığı ve eğitim çalışanlarının üzerinde çok ciddi “sendikal-amir baskılarının” oluştuğu sendikamıza gelen şikayetlerden anlaşılmaktadır.

Müdür atamaları, eğitimin geleceğini doğrudan etkileyen en kritik adımlardan biridir. Bu atamaların ciddiyetle ele alınması, ince eleyip sık dokunarak yapılması gerekiyor.

Liyakat, bir yöneticinin olmazsa olmaz niteliği olmalıdır. Eğer bir müdür, okulu yönetme kapasitesine sahip değilse, bu durum tüm eğitim sistemini felç eder. Bu nedenle, müdür atamalarının siyasetten ve ideolojik yaklaşımlardan bağımsız, tamamen ehliyet ve liyakat esasına dayalı olarak yapılması şarttır.

Yine, İlçelerden il merkezlerine, okullardan il/ilçe müdürlüklerine yapılan geçici görevlendirmelerde sendikal kimliğin sorgulanması, ihtiyaç duyulan boş kadroların valiliklerce eğitim çalışanlarına duyuru yapılmadan ve başvuru alınmadan yapılması, Geçici görevlendirme iş ve işlemlerinin yürütülmesinde hiçbir objektif kriterin kullanılmaması da ciddi sorunlar arasında yer almaktadır.

Bu nedenle; Milli Eğitim Bakanlığınca Tüm Geçici Görevlendirmelerin iptal edilmesini ve Kurum İçi Geçici Görevlendirmelerde Uyulması Gereken Usul ve Esasların Yayımlanmasını Milli Eğitim Bakanlığı’ndan resmi olarak talep edeceğiz.

   Bizler bu adaletsiz düzene çomak sokacağız. Bu düzende devam etmelerine izin vermeyeceğiz. İlçe ilçe, okul okul dolaşıp anlatacağız. Bıkmadan usanmadan tekrar tekrar anlatacağız ve maarif davamıza el uzatanlara gerekli cevabı vereceğiz.

Kamu çalışanları üzerinde oyun oynayanları, kamu çalışanlarını itibarsızlaştıranları, iş güvencemize el uzatanları aklıselime; kamu çalışanlarını da kendilerinin gerçek temsilcisi olan Türk Eğitim-Sen’e hak mücadelesi vermeye davet ediyorum. Bu adaletsiz düzende umutsuzluğa kapılmadan, haklı davamızda birbirimize el uzatarak yarınlara güven ve huzur dolu bir köprü kuracağımıza inanıyorum" dedi.

whatsapp-image-2024-10-14-at-14-32-40.jpeg

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim