• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydoğdu' dan engellilere tekerlekli sandalye desteği
15 Ekim 2024 Salı 15:05

Aydoğdu' dan engellilere tekerlekli sandalye desteği

Başkan Aydoğdu'dan Hakkari'nin Büyükçiftlik Beldesindeki iki engelliye Elektrikli Hasta yatağı ve 1 adet Akülü Tekerlekli Sandalye hediye etti.

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı  Büyükçiftlik beldesinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ağır engelli Özel Gereksinimli olan  2  vatandaşa daha 1 adet elektrikli hasta yatağı ve 1 adet akülü tekerlekli sandalyelerini hediye etti.

Kurulduğu günden beri engellilerin sorunları ile yakından ilgilenen ve ihtiyaç sahibi engellilere yardım eli uzatan Hakkari Gençlik ve  engelliler Derneği engelli vatandaşa el uzatmaya devam ediyor.

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinde ikamet eden Devrim Genç %99  ve Melisa Örnek % 95 Ağır engelli Özel Gereksinimli olan Devrim ve Melisa  için 1 : Adet Elektrikli Hasta yatağı, Adet Akülü Tekerlekli Sandalye  desteğinde bulundu.

Yapılan destek ile ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu hayırseverlerin desteğiyle temin ettikleri Elektrikli Hasta yatağı ve Akülü tekerlekli sandalye ihtiyaçları olan Devrim ve Melisa  kardeşlerimize verdiklerini söyledi.

başkan Aydoğdu Özel Gereksinimli kardeşlerimizin en büyük Hayali olan Elektrikli Hasta yatağı ve Akülü Tekerlekli Sandalye idi olup Okula gitmesi ve rehabilitasyon merkezine götürüp Fizik tedavisi eğitimlerini görüp  dışarıya çıkartılıp arkadaşlarıyla gezmesiydi Şükürler olsun ki her iki Özel Gereksinimli Engelli kardeşlerimizin de Hayalini gerçekleştirdik.

Yüksekova ilçesine bağlı  Büyükçiftlik belde merkezinde  yaşayan Genç ve Örnek Ailelerin evine giderek Hayır sever vatandaşların desteğiyle alınan Elektrikli Hasta yatağı ve Akülü Tekerlekli Sandalyelerin kurulumunu gerçekleştire'rek Genç ve Örnek Ailelerine teslim etti.

Devrim ve Melisa kardeşlerimizin  yeni alınan Elektrikli Hasta yatağına ve Akülü Arabasına alıp bir süre sohbet Edip ilgilenen Başkan Aydoğdu, Özel Gereksinimli kardeşlerimiz  artık  Annelerinin  kucağında değilde Elektrikli Hasta yatağında ve Akülü Araba Sandalyesinde geleceğinin mutluluğunu  yaşayacaklardir.dedi ?

Coğrafya tanımaksızın tüm engelleri aşmak için mücadele ettiklerini ifade eden Aydoğdu, ''Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Büyükçiftlik beldesinde yaşayan özel gereksinimli  kardeşlerimizin Elektrikli Hasta yatakları ve Akülü  Tekerlekli Sandalye ye ihtiyaçları vardı.

Bizlere ulaşan maddi durumu iyi olmayan bu Ailelerimizim çocukları için Hayır severler'den  gelen yardımlarla  1 Adet Elektrikli Hasta yatağı ve 1 Adet Akülü Tekerlekli  Sandal'ye Arabalarını alıp kendilerine ulaştırdık. Dernek olarak bizim amacımız coğrafya tanımaksızın tüm Özel Gereksinimli kardeşlerimize ulaşmak istiyoruz.

Ve Özel Gereksinimli Arkadaşlarımızı topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Devrim ve Melisa Genç ve Örnek Aileleri ise  kendilerine ulaşan Hakkari Gençlik ve Engelli'ler Derneğine ve Hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek, "Özel Gereksinimli çocuklarımız doğuştan engellidir.

Fizik tedavi görüyor. Okula gidiyor. Hasta yatakları ve  Akülü tekerlekli sandalye Araba ihtiyacımız vardı, sağolsun'lar Hakkari'den gelen Başkan Aydoğdu Devrim ve Melisa  Çocuklarımızın Hayallerini Gercekleştirerek bizim ihtiyacımızı karşıladılar biz Anne ve Babaları olarak

bu ağır Engelli çocuklarımızı kaldırmaya gücümüz yetmiyor bizim elimizi kolumuzu güçlendiren ve ağır olan her iki çocuğumuzu artık istediğimiz gibi her yere götürebiliriz dışarıya çıkartılıp gezdirebiliriz yıllardır hep böyle bir umutla bekliyorduk bize bu sevinci yasatan Başkan Aydoğdu' ya Kendilerine çok teşekkür ediyoruz Allah başkan dan razı olsun inşallah" dedi.

whatsapp-image-2024-10-14-at-22-25-26.jpeg

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim