Fedakar öğretmenleri yeni Safitürk’ler yetiştiriyor
Öğrencilerin daha iyi bir ortamda ve daha rahat eğitim görebilmeleri için okulu boyayan öğretmenler, temin ettikleri yeni sıraları dersliklere yerleştirdi. Bununla da yetinmeyen öğretmenler, öğrencilerinin üşümemesi için yeni sobalar alıp, kendi elleriyle kurdu.
Mardin’e 70, Derik ilçesine ise 27 kilometre mesafede bulunan Alanlı İlk ve Ortaokulunda görevli öğretmenler, öğrencileri için büyük fedakarlık gösteriyor. Önceki yıla kadar terör olayları nedeniyle korkudan okula gidemeyen öğrencilerin yükselen cıvıltıları tüm köyde yankılanıyor.
Okul öğretmenleri, öğrencilerin daha sağlıklı, huzurlu ve rahat eğitim görebilmeleri için yoğun çaba gösteriyor. Öğrencileri için kollarını sıvayan öğretmenler, önce okulu boyadı, ardından da Milli Eğitim Müdürlüğünden temin ettikleri sıra ve masaları sırtlarında taşıyarak, dersliklere yerleştirdi.
Bununla da yetinmeyen öğretmenler, havaların soğumasıyla birlikte öğrencilerinin üşümemesi için 6 soba alarak, bunları kendi elleriyle sınıflara kurdu. Okul ve öğretmenlerini çok sevdiklerini belirten öğrenciler ise, artık daha rahat bir şekilde okula geldiklerini belirterek, şehit edilen Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün izinden gittiklerini anlattı.
"Safitürk’lerin sayısı artacak, terör bitecek"
Derik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, terör bölgesinde bulunduklarını ve çocukların mümkün olduğunca bu ortamdan uzak tutulması gerektiğini belirterek, "Bu da ancak okullarla olabilecek bir şey. Okullarımızda gelişmeler var.
Özellikle belediyelere kayyum atanmasıyla iyi şeyler yapılmaya başlandı. Vali Mustafa Yaman ve İlçe Kaymakamı Hakan Kafkas’ın eğitime destekleri sonsuz. Derik kırsalda 25 okula basketbol ve voleybol sahası yapıldı, 30 okula çocuk parkı yapıldı.
Okul çevrelerine duvarlar yapıldı, okullar boyandı. İlçe merkezimizde 112 okulun tamamı belediye imkanlarıyla boyandı. Vatanımıza milletimize iyi evlatlar yetiştirerek terörü bitirebiliriz. Şuanda Muhammed Fatih Safitürk’ler yetişiyor, ilerde sayıları artacak ve terör bitecek" dedi.
"Çocukların üşümesini istemedik"
Okul Müdürü Sevim Döymaz, öğrencilerinin üşümemesi için okula 6 adet soba temin ettiklerini belirterek, "Yaz tatilinden bu yana çocukların okulu sevmesi ve okulun sıcak bir aile yuvasına dönüşmesi için valilik, belediye, Milli Eğitim ile birlikte eksikleri gidermeye çalıştık.
Çabamız çocuklar için. Öğrencilerimiz okula gelirken mutlu bir şekilde gelebilsinler istiyoruz. Sonuçta okul onların evi gibi. Burada kendilerini rahat hissetmezlerse hiçbir şekilde ne ders çalışabilirler ne de biz verim alabiliriz. Yaz tatilinden beri buradayım, sürekli bir koşuşturmanın içindeyim.
Köy okullarının her zaman bir eksiği vardır. Burada bu eksikleri gidermek istedik. Yazın buraya geldiğimde ilk başta buranın sıralarını masalarını her şeyini değiştirdik. Yeni masaları getirdik. Biz öğretmenlerimizle birlikte boya aldık, bizim korkuluklarımız pas kir içindeydi.
Fırçaları elimize aldık ve boyadık. Sobaları da kendimiz aldık, kış geliyor çocuklarımız üşümesin istedik. Şuan okulun eksik olarak kütüphanesi kaldı. Öğrencilerimiz kendilerine gelen bir şeyler gördüklerinde tepkileri çok güzel oluyor, seviniyorlar.
Hocam bizim için bir şeyler yapıyorsunuz’ diyorlar. Bizim köyde bir kütüphanemiz yok. Keşke bir kütüphanemiz olsa diyorum çünkü çocukların bir kitap okuyabileceği bir alan olsa o hevesle giderler oradan kitap alırlar" diye konuştu.
"Kaymakam Safitürk’ü örnek alıyoruz"
8’inci sınıf öğrencisi İbrahim Esen, sobalar kurulmadan önce çok üşüdüklerini anlatarak, "Öğretmenlerimiz bize yaz tatilinde yaz kursu verdi. Okullar açılmadan okulumuzun temizliğini yaptılar. Sınıflarımız ve bahçede bulunan parmaklıklarımız boyandı.
Büyüyünce kaymakam olmak istiyorum. Şehit Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’ü örnek aldığım için kaymakam olmak istiyorum. Okuduğum şehrin ilçelerinden birinde kaymakam olmak isterim" ifadelerini kaydetti.
7’nci sınıf öğrencisi Abdurrahman Özçelik, kırsal da okumanın zor olduğunu dile getirerek, "Köylerde çocuklar sıkıntı yaşıyor. Bu yüzden de kaymakam olmak istiyorum.
Kaymakam olursam köyüme birçok yardımda bulunmak istiyorum. Futbol sahamız yok, çocuklara futbol sahası yapardım. Öğretmenlerimize bize yaptıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi.
"Okulumuza kütüphane kurulmasını istiyoruz"
8’nci sınıf öğrencisi Hazal Özçelik, hayalinde kaymakam ya da hemşirelik olduğunu aktararak, şunları söyledi:
"Çocukları iyileştirmek için hemşire olmak istiyorum. Ancak şehit kaymakamımızı da örnek alıyorum. Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Yaz tatilinde tatil yapmadılar. Yazın gelip, okulu temizlediler, sıraları yenilediler. Okulumuzda güzel bir kütüphanenin olmasını istiyorum."
5’inci sınıf öğrencisi Zelal Özçelik de büyüyünce kaymakam olmak istediğini belirterek, "Büyüyünce kaymakam olmak istiyorum. Öğretmenlerimiz sıralarımızı yeniledi" diye konuştu. İHA
Haber Yazılımı: CM Bilişim